Please enable JS

Bemutatkozás

A Magyar AOTS Társaságról röviden

Az AOTS - Association for Overseas Technical Scholarship – egy japán szervezet, amelyet 1959-ben alapítottak. Japán első magán alapon működő műszaki együttműködési szervezetének létrejöttét támogatta a Japán Kormány Ipari és Kereskedelmi Minisztériuma is. Célkitűzése a nemzetközi gazdasági együttműködés elősegítése, a kölcsönös gazdasági fejlődés előmozdítása és a résztvevő országok közötti baráti kapcsolatok erősítése.

A két ország közötti kapcsolattartó szervezeteként alakult meg 1990. július 2-n a Magyar AOTS Társaság Egyesület. Célja az AOTS japán egyesület által szervezett képzésben részt vett szakemberek szakmai és kulturális közösségi életének szervezése, és a megszerzett ismeretek széleskörű terjesztése a magyar-japán műszaki, gazdasági és kulturális együttműködés további fejlesztése érdekében.

A Magyar AOTS Társaság tevékenységének köszönhetően több száz gazdasági és műszaki szakember jutott el Japánba, hogy közvetlen tanulmányozhassa a termelékenység növelésének technológiáját, minőségi szemlélet kialakulásának eredményét valamint a japán kultúrát és nyelvet. Visszatérve Magyarországra az AOTS tréningen szerzett ismereteket eredményesen alkalmazzák résztvevők, amely számtalan esetben az egyéni karrier legmagasabb fokára juttatta a volt hallgatót.